25η Μαρτίου 1821

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Ελληνικού Σχολείου Ρότερνταμ σας εύχεται χρόνια πολλά για την σημαντική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης που οδήγησε στην Απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό Ζυγό.

Ο ξεσηκωμός των πεινασμένων και ενδεών Ελλήνων απέναντι στον Οθωμανό δυνάστη ενέπνευσε με τα ιδανικά της όλο τον Δυτικό Κόσμο και δημιούργησε ένα σημαντικό Φιλελληνικό κίνημα ελεύθερων ανθρώπων που ήρθαν να πολεμήσουν στο πλευρό των επαναστατημένων Ελλήνων.


Ταυτόχρονα, ο ελληνισμός της διασποράς δε δίστασε να θυσιάσει αξιώματα και περιουσίες προς τον Ιερό αυτό αγώνα, αφήνοντας τη «βολή» που τους παρείχαν τα αξιώματά τους. Τα ιδανικά αυτά που καλλιεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ελληνικού διαφωτισμού έδωσαν το υπόβαθρο για την χειραφέτηση ενός λαού από το φόβο και την καταπίεση. Έδωσαν τη δυνατότητα στον «σκλάβο ραγιά» να γίνει ξανά πολίτης και δίδαξε πως το δικαίωμα στην ελευθερία που περνά μέσα από την εκπαίδευση και τον πολιτισμό είναι αδιαπραγμάτευτο.


Δυστυχώς, φέτος λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου Ιού που συγκλονίζει την ανθρωπότητα, η εκδήλωση για την ανάμνηση της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 δεν θα γίνει όπως είχε προγραμματιστεί. Σας καλούμε όμως να μεταδώσετε το πνεύμα και τα ιδεώδη της ημέρας στα παιδιά σας ώστε να αισθάνονται υπερήφανα για το ότι είναι Έλληνες και Ελληνίδες.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική*

Tη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική· το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου. Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου. Εκεί σπάροι και πέρκες ανεμόδαρτα ρήματα ρεύματα πράσινα μες στα γαλάζι

Διαδικτυακά μαθήματα.

Αγαπητοί γονείς, Τα διαδικτυακά μαθήματα θα συνεχιστούν μέχρι και την 1η Μαρτίου σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ολλανδικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Συντονιστικού Γραφείου Βρυξελλών για τη σ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ 

ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

© Copyright 2023 by Springfield School. Proudly created with Wix.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικά εργάσιμες ημέρες και ώρες 9.30πμ-12.30μμ στον αριθμό 

[+31] (0) 6 23 76 44 24 

Email: elliniko.scholio.rott@gmail.com

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 Maria Danneels Erf 18, 

2907 BD Capelle a/d IJssel

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now