Τα Μαθήματα

Σκοπός των μαθημάτων του Ελληνικού Σχολείου Ρότερνταμ είναι η εκμάθηση και χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου στην Ελληνική Γλώσσα. Το επίπεδο πιστοποιείται με τη συμμετοχή των παιδιών στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας.
Επιπλέον θέματα δισδσκαλιας, όπως για παράδειγμα Ιστορία, κείμενα νεοελληνικής φιλολλογίας, δίνονται σε μαθητές με προχωρημένο επίπεδο καταννοήσης.
Καταννόηση Κειμένων

Οι μαθητές μαθαίνουν να καταννούν την έννοια των κειμένων που διαβάζουν, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιό τους και μαθαίνοντας τα γραμματικά φαινόμενα

Ιστορία

Αναλογα με το επίπεδο και για εμπλουτισμό των γνώσεων τους αλλά και του λεξιλογίου τους, οι μαθητές λαμβάνουν υλικό από τα βιβλία της Ιστορία από όλες τις επριόδους.

Γραπτός Λόγος

Οι μαθητές κατακτούν την τέχνη του γραπτού λόγου, μαθαίνουν γραμματικά φαινόμενα και τα είδη των κειμένων με σκοπό να αποδίδουν γραπτώς τις σκέψεις τους.

Προφορικός Λόγος

Οι μαθητές μαθαινουν να  επικοινωνούν στην ελληνική γλώσσα και να ανταλλάσουν απόψεις και πληροφορίες με σωστό και συγκροτημένο τρόπο.  

Λογοτεχνία

Οι μαθητές των προχωρημένων επιπέδων λαμβάνουν κείμενα νεοελληνιής λογοτεχνίας γαι τη βελτιώση τους λεξιλογίου τους αλλά κυρίως για την μεγαλύτερη επαφή τους με την ελληνική κουλτούρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ 

ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

© Copyright 2023 by Springfield School. Proudly created with Wix.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικά εργάσιμες ημέρες και ώρες 9.30πμ-12.30μμ στον αριθμό 

[+31] (0) 6 23 76 44 24 

Email: elliniko.scholio.rott@gmail.com

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 Maria Danneels Erf 18, 

2907 BD Capelle a/d IJssel

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now